Madeline Ingelgård

Upp i sadeln igen

Publicerad 2016-05-18 12:33:00 i Hästar,

Så i måndags så var det dags att hoppa upp i sadeln igen efter 3 veckor borta pga kraschen... Hade hoppats på ett dressyrpass eller att vi skulle rida ut, tyvärr så var det markarbete på schemat. jag kände direkt när jag satt upp att myckt av min ridning hade jag tappat men även att min fot gjorde ont i vissa lägen då stöveln klämde. men jag kämpa mig genom hela passet och fick nästan torka några tårar i början dp jag tyckte det var lite jobbigt men jag klarade mig undan dom!
Men fick hoppa upp på fina Annie igår vilket var super roligt då jag inte ridit henne på jättelänge och hon är en super fin ponny och duktig i dressyr och hoppning. Men jag kände att det gick bra för at tinte ha varit i sadeln på 3 veckor och är nöjd med mitt utförande med mina förutsättningar. 
Vi hade bara två bommar på ena långsidan med några galoppsprång mellan, några travbommar på andra långsidan och på varje kortsida så låg en bom på två sockerbitar. Detta jobbade vi med under hela passet i först tra och sedan i galopp. Vi skulle komma rätt på bommarna (lättare sagt än gjort när man tappat nästan allt sinne för ridning) men det gick bättre och bättre. Hade lite svårt att reglera henne i börjn av passet men hittade mer och mer tillbaka till min ridning och knappr på henne för att kunna reglera så det var kul! Men det var fullt med hästar överrallt så i början fick vi onödiga avbrott och det var svårt att tyda var vissa ryttare skulle och ibland blev man sälv prejd eller råkade preja någon annan...
Men jag är nöjd med mitt pass ändå, Annie blev jsuperfin i slutet och det var extremt jobbigt och varmt i ridhuset och jag hade under en skirttpaus lite svårt att andas men det gick över som tur var! Men det var kul att vara upp i sadeln igen även fast jag inte är helt frisk så kände jag mig friskare bara av att få rida då jag alltid blir glad av att sitta på hästryggen!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madde

17 år från Stockholm, denna blogg vill jag ska inspirera just dig till att nå dina drömmar och mål. Tänker låt inläggen tala för sig själva. För mer inspiration: http://mingelgrd.tumblr.com/

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela