Madeline Ingelgård

Måndags ridning 7 mars

Publicerad 2016-03-10 22:29:25 i Allmänt,

Okej, så jag är väldigt långsam på att sammanfatta ridpass men nu kommer det får i måndags! 
Jag fick inte rida Stella, vilket jag var taggad på. Jag var dock väldigt trött i huvud och kropp men jag fick rida fina Aron. Inte ridit honom på super länge och det var väldigt roligt. 
Aron är en D-ponny, han är väldigt liten dock och tanig med en exremt kort hals. Han har ganksa mycket egen motor och på honnom gäller det att ha benen om men fortfarande kunna bromsa honom. 
Det var dressyr och jag fick verkligen använda mina magmuskler. På Aron måste man använda magen och bromsa med och inte handen, för då blir han värna mer springig och det får an inte bli. I början av passet gick han mest på fram men jag jobbade med mycket halvhalter, tempoväxlingar och väldit mycket volter. Tillslut började han sänka nacken och började lyssna lite mer intensivt. 
Vi fick lägga upp våra sigbyglar och jobba mer, vi jobbade med att flytta hästen på volter, ställda åt olika håll, vänster, höger och rakställd, även fast de "normalt" ska vara ställda åt ett håll beroende på vilken skänkel de flyttas undan. Men han blev super fin och flyttade nästan lite för mcyket ibland. 
I galoppen så fick jag verkligen till det, han var absolut inte lika springig som han brukar vara med ryttare, vilket jag är sjukt glad att jag lyckades med att hålla honom på jorden i ett lagom tempo. 
I slutet av lektionen sp jobbade vi lite sjävständigt och jag tyckte han jobbat fint och gav honom därför långa yglar ganksa snabbt då han var super fin och förtjänade vila! Som vanligt fick jag komentarer efter passet men denna gång fick jag "kanon fint"- fatta kännsln att få höra det! Åå, blev så glad och kände verkligen att allt jobb med Stella har lönat sig och jag har utvecklats något så enormt. Det var däremot konstit att byta från en ponny med extremt lång hals som kanppt vill samla sig sint, till en ponny med extremt kort hals som man vill få att länga sig och sänka sig i. Men det var väligt roligt att känna "jag kan"- känslan! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madde

17 år från Stockholm, denna blogg vill jag ska inspirera just dig till att nå dina drömmar och mål. Tänker låt inläggen tala för sig själva. För mer inspiration: http://mingelgrd.tumblr.com/

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela