Madeline Ingelgård

Måndags ridning 29 februari

Publicerad 2016-03-03 12:18:05 i Hästar,

Under sportloven så är det många som är borta vilket innebär att vi inte är full grupp och vi har mer plats att jobba på än vanligt. Det är alltid något positivt för vi får mer plats att jobba hästarna och mer frihet. Så för mig gick det väldigt bra för Stella behöver utrymmet att jobbas på. 
Så, Stella, Stella, Stella. Jag har ridit henne väldigt mycket sedan sommaren, vilket är roligt. För hon är en utmaning att rida eftersom hon alltid vill gå så snabbt, långa kliv och inte jobba korekt med backbenen. Plus att hon är sto och blir sur så fort man börjar komma åt henne ordentligt eller snärtar till med spöt för att få henne att arbeta. Så jag började bara väldigt simpelt med att jobba henne på volter, och försöka få ihop henne med tempväxlingar. Ställde henne mycket i nacken för att hon skulle ukna upp, detta i skritt och sedan lite i trav. 
När vi sedan värmt upp en stund så började vi med galopp arbete och jag jobbade henne välsigt ycket på volter. Mest för att jag ska få ordning på min yttertygel, få henne att ta stöd på den tygeln. Detta gick super bra i båda varven. Jag fick verkligen ihop henne och hon började mjukna. Vi jobbade mer i trav efter detta galopparbete som pågick ganksa länge för att verkligen jobba dom. När vi gick ner i trav jobbade jag exkt likadant. Yttertygel till innerskänkel på volt och sedan rakrikta henne på fyrkantsspåret. Jag lade flera stora och flera mindre volter. När vi under senare delen av passet skulle byta varv började jag göra lite vändningar på framdelne- och hon bev så grymt fin. Jag fortsatte bara jobba henne precis likadant och fick inte mycket komentarer under passet.
I slutet av passet så var hon så extremt mjuk och fin. Hon gick super fint på tygeln, hade verkligen fått ihop sin hals som annars brukar vara aldeles för lång. Jag va nästan påväg att fråga om hon var hallt, men insåg 2 sekunder senare att det var hennes bakben som hon börjat använda riktigt fint. Tillslut när det var 10-15min kvar på passet så kunde jag nog ha gjort vad som helst och hon hade vara gjort det, så ra gick det. 
Jag känner att jag verkligen har hittat många knappar på henne på senaste tiden, mina ben är mycket mer avslappnade än för några veckor sedan och jag har utvecklats så mycket i min ridning på bara det här året. Min instruktör sa samma sak. Jag har verkligen fått en kontakt med Stella som är svår att hitta då hon är så stoig. ag vill verkligen fortsätta rida henne, lära känna henne mer och utvecklas ytterligare i min ridning. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madde

17 år från Stockholm, denna blogg vill jag ska inspirera just dig till att nå dina drömmar och mål. Tänker låt inläggen tala för sig själva. För mer inspiration: http://mingelgrd.tumblr.com/

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela