Madeline Ingelgård

I'm back again, again.

Publicerad 2016-06-28 20:11:29 i Allmänt,

Wow, har tagit ett att återhämta mig men nu är jag tillbaka på banan igen! hade förra veckan inget internet då jag var i Spanien och internet i lägenheten inte fanns och därav hade jag det enadst när vi åt ute eller liknande, vilket inte var ofta. Så förra veckan var jag näst intill okontaktbar. 
I söndagskväll kom jag hem och började sedan jobba igår redan med att fixa för lägret jag är ledare på, det börade idag med deltagare och pågår till lördag. Har lite lösa planer med kompisar framöver men inget spikat utom att jag ska tälta med en kompis, jag ska alltså tälta, ska bli kul o se...
Men idag är jag sjukt trött då jag lekt med barn hela dagen och sover redan dåligt och är lite små sjuk... Men jag tar mi frammåt och mår bra ändå, Spanien gjorde mig gott med sol och avslappning.
Men nu ska jag halvsova vidare i soffan! Kram
Kvällens middag
 

Det ämnet man inte nämner vid namn: mens

Publicerad 2016-06-24 15:50:00 i Tankar och åsikter,

Okej, jag har precis läst klart Clara Henrys bok "Ja jag har mens, hurså". Innan jag läste den var jag väldigt oj nej, jag har mens måste gömma och får inte prata om mens. Men eftersom jag kom in i boken så kände jag mig mer och mer bekväm med mens, det fick mig att inse att det inte bara är jag som har mes, alla tjejer i min närhet har mens, eller alla med åldern inne. Mens är ett ämne som ingen pratar om och varför vet man inte man gör det bara inte helt enkelt. Men jag tycker att det är fel, jag älskar mens, eller ja inte alltid att ha det för det rinner blod och ibland blöder du igenom vilket inte är så fräscht. Men jag älskar att prata om mens, det är ett ämne som fascinerar mig då det är något som alla kvinnor gör och livmodern sköter av sig själv. Jag har slutat skämas över min mens och är stolt över att jag har den. 
Jag vill uppmuntra alla tjejer och kvinnor där ute att faktiskt öppet våga prata om mens, inte just din egna men att faktiskt kunna prata om mens generellt. Framförallt att faktiskt våga säga ordet "mens" då vi idag använder massa kodord för det, ex. lingonveckan som är vanligast. mens är helt naturligt och att vi inte vet mer om varöfr tjejer får mens tycker jag är fel då det finns massa forskning om män men inget om kvinnor. Det är dags att mensen ska uppmärksammas och komma fram för ett mer jämnställt samhälle. När kvinnor kommer våga prata om mensen så kommer även vi våga prata om annat, på detta sätt så kommer vi få våran röst hörd och vi kommer tas på mer allvar i samhället. 
Men det är inte bara mensen vi ska börja prata mer om, utan även PMS. Jag kan ärligt säga att min PMS är värre än min mens, för mensen existerar knappt för mig medan min PMS gör livet svårt för mig. Under mina PMS dagar blir jag: över känslig och gråter för allt men skrattar som en galning. Jag kan för mitt liv inte äta ordentligt och mår illa hela tiden. Jag blir aldeles för trött i kroppen och orkar inte göra något, ex. jag kan trana hur mycket som helst men precis när jag får PMS så tappar jag den lusten helt och tvingar mig själv att gå en långpromenad men det går ju inte i samma tempo som vanligt... 
PMS är något som många tjejer har, ni som inte har skatta er lyckliga för den är helvetes jobbig oftast. Killarna säger ofta att du är sur men egentligen så är du inte det, din PMS får det att framstå som det. Det är skit jobbigt för du blir överkänslig och dina vänner kanske inte förstår vad det är och tar det som personangrepp fast det bara är dina j*vla, s*tans hormoner som spökar.
Nej hörrni tjejer, nu tar vi tag i mens och PMS. Vi öppnar upp oss, göm den inte, prata hur mycket och öppet och ofta om det som du vill. Jag har då börjat göra det och mina änner älskar det för då har dom någan att prata om det med! Så våga vara den som tar första steget för jag lovar, det finns så många andra som vill prata om det men inte vågar. Och ingen i din närhet som vill? Skriv till mig, jag älskar att prata mens och PMS för det är ett ämne som ingen pratar om jag tror och hoppas att jag och Clara Henry med hjälp av er kan förändra världen och få alla att prata om mens eller tycka det är mindre minsamt, göra det till något som får kvinnor till ett starkare kön!!!!! Kom igen tjejer, jag vet att ni kan!
 

Behålla och förbättra kondition och styrka

Publicerad 2016-06-19 14:37:00 i träning,

Ni vet säkert vid det här laget att jag är ryttare. Jag har under hela det här året ridit 2ggr/vecka+ tävlingar ibland. Som ryttare så är det väldigt viktigt att du har kondition så du orkar sitta och hålla igång, du behöver ett bra flås för tro det eller ej, det är jobbigt att rida, det är jobbigt att hålla styr på de allra flesta hästarna. Men styrkan behöver du också, speciellt i core musklerna, du måste kunna sitta emot, sitta upp och behålla dig där hela tiden, detta för att stötta hästen i allt arbete. Du behäver även ha styrka i armar och ben för att kunna hålla och och hålla emot. Men mest av allt behöver du den mentala biten, du måste orka mentalt hela passet att tänka på vad du ska göra och hålla tillbaka tårarna som bräner för det går åt helvete just den där dagen, du måste orka mentalt. 
Mn för att jag i höst ska komma tillbaka och inte försämrats, snarare förbätras så ska jag ligga i hård träning hela sommaren, eller jag ska försöka träna flera gånger i veckan hur j*kla varmt det än är eller hur mycket regn det vräker ner. Jag ska komma tillbaka med bättre kondition och grymt mycket starkare. Men framförallt så måste jag jobba med mina vader, de är aldeles för spända pga att jag aldrig stretchar, jag är 100% seriös just nu, jag är för lat för det. Så jag måste ta tag i det. 
Jag gör inte bara den här träningen för att orka rida i höst, såklart inte, jag gör det för att må bra och bli starkare över lag. Jag vill visa vd jag går för och ska därför maxa mig själv. Jag kan inte vila för då kommer jag aldrig tillbaka till samma ställe igen, så en växel eller två till i nu under sommaren då ingen annan vardagsträning sker och det är lätt att man bara ligger i solen, det får inte hända mig, då kommer jag bli ännu mer explosiv i höst...
Jag ska bli bäst, finns inget annat.

Om

Min profilbild

Madde

17 år från Stockholm, denna blogg vill jag ska inspirera just dig till att nå dina drömmar och mål. Tänker låt inläggen tala för sig själva. För mer inspiration: http://mingelgrd.tumblr.com/

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela