Madeline Ingelgård

Hoppgrupp 15 januari 2016

Publicerad 2016-01-17 09:58:00 i Hästar,

Som vanligt red jag Samson och vi hade samma arbete som förra veckan, massa bommar på marken bara. Förra veckan gick inte som jag ville, det var ärligttalet ett riktigt dålig pass och vi prickade nästan aldrig bommarna. Men!!!!! igår träffade vi nästan hela tiden. De få gångerna vi inte träffade hade vi kommit för nära hästan framför och jag kunde inte mäta avståndet. 
I början var han som vanligt stel men kom sedan igång mer och mer ju mer jag red över bomarna, ställde och verkligen jobbade med båda hans sidor. I slutet var han så lösgjord i hela kroppen, så lösgjord har han inte hunnit bli förrut, vilken känsla och skillnad det var på honom och mig för den delen. 
Som vanligt brukar man få gasa i början för att få honom lösgjord och han får sträcka ut hela kroppen. Men tillslut så fick vi börja samla galoppen, korta den och försöka hålla ett lungt tempo. Han började bli springig efter en bom och tog ett tag att få ihop honom igen till ett lungt tempo. Men vad jag märkte när jag började bromsa honom här var att han inte drog upp huvet och börade streta med huvudet- detta för att bakbenen inte var så stela som de brukar vara. 
Men på ena långsidan så låg det 3 bommar med samma avstånd mellan. Där skulle vi hålla ett lagom temop och få lika många galopsprång mellan. I början av galoppen gick vi på 4, vilket var ganksa korta för att vara D-ponny. men i slutet fick jag jobba för att få honom på 3, för att han vile gå på 2,5 istället och bara springa. men han blev super fin och han drog inte upp huvudet i lusten när jag bromsade eller samlade honom ,vilket är enorma framsteg från i höstas bara. Börjar verkligen få till allt på honom nu och det märks på resultaten på tävlingarna. 
Än kanksedet inte syns på resultat listorna men för varje tävling kommer vi ett hinder längre och snart kanske, bara kanke vi kommer runt en hel bana. Dock dröjer det nog ett tag innan vi är felfria runt den men jag tror att om vi blir ett bättre team så kommer det gå hela vägen!!!! 
Jag älskar din min knäppa bebis ponny <3333

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madde

17 år från Stockholm, denna blogg vill jag ska inspirera just dig till att nå dina drömmar och mål. Tänker låt inläggen tala för sig själva. För mer inspiration: http://mingelgrd.tumblr.com/

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela