Madeline Ingelgård

Mitt liv, mina val ,mina konsekvenser

Publicerad 2016-08-11 12:00:00 i Tankar och åsikter,

Det här inlägget har jag skrivit på sedan slutet på maj. Har haft väldigt svårt att sätta ord på vad jag känner och det har varit jobbigt att skriva och blotta sig så här mycket om mina känslor då de här känslorna alltid har varit en del av mig. idag har jag börjat jobba bort dom mer och mer och vågar stänga av och inte alltid vara tillgänglig för alla dygnet runt, den här våren och sommaren har jag insett hur fel jag gjort när jag alltid varit där men själv inte fått lika mcyket tillbaka men jag bara fortsatte ge och jag fattade inte, jag var blind då mina känslor och samvete iblnd stod ivägen för sikten. 
 
Vet ni vad jag är så trött på? Att alla alltid ska ha en åsikt i andras liv och alltid kommentera vad man har på sig, vad man gör eller hur man tänker. Jag är så trött på att vissa försöker styra mitt liv när dom inte är en del av det eller om de endast är en liten del av det och knappt har någon betydelse i mitt liv, egentligen. Jag har däremot alltid tagit åt mig extremt av andras åsikter och har inte haft ett bra självförtroende. Därför vill och behöver jag inte höra något negativt om mig. Du känner inte mig och du vet inte vem jag egentligen är eller vad jag tycker. 
Jag har fått höra att jag "är som en vägg att prata med", men ja, jag kanke va det för du kanske skickar snapchats jag inte kan eller vill svara på, jag är inte alltid på humör för att svara eller skriva något meningslöst, ibland vill jag också ha en vettig konversation och inte bara skriva massa strunt för jag är inte sådan egentligen, jag älskar att ta diskussioner och faktiskt få uttrycka mig ordentlige. Många inser nog inte hur långt jag kommit i min utvecklign för jag visar det inte alltid för jag får inte utrymme att växa och speciellt inte i min familj där jag alltid varit den "obildade" lillasystern.
Men alla dom som känner mig vet att jag är den mest tillgängliga personen som finns. Jag är uppkopplad 24/7 och svarar alltid snabbt om jag inte skriver prov eller sitter på hästen. Jag svarar alltid så snabbt jag kan och svarar jag inte finns det en anledning till att jag inte gör det heller. Att då få denna kommentar uppsmälld i mitt ansikte är verkligen inte kul, jag fick kritik för att alltid vara uppkopplad. Jag mådde fakstikt skit efter det och gick en promenad på över 2h och bara va i nuet, jag kollade inte mobilen, lyssnade på musik och tänkte på allt som har hänt och händer just nu i mitt liv och vad jag håller på med, jag överblickade mitt liv ordentligt. Vet ni vad? Det var så skönt och jag borde fortsätta med det för jag kopplade verkligen av, kundet tänka klart. Jag lyckades reda ut en hel del under den tiden, jag insåg vilka som alltid fanns där för mig, vilka som betyder något. jag har jobbat med att renska bort människor jag inte vill vara med och ibland har de tinte varit snyggt men jag har plockat bort dom även fast det sårar mig såotroligt mcyket, men jag inser själv att jag kommer må bättre utan dom. 
Men jag är så trött på att folk som inte vet vem jag är på riktigt ska försöka bestämma över mig och mitt liv och vad jag gör och inte gör. Jag har rätt att få bestämma över mitt egna liv och vad jag gör och jag lägger mig inte i andras liv och vill därför inte att någon ska lägga sig i mitt liv då, behandla andra som du själv vill bli behandlad. När någon börjar lägga sig i mitt liv så börjar jag tvivla på mina egna beslut och jag ska egentligen alltid lita på mina egna beslut och mina egna tankegångar för jag vet att jag gör rätt för mig själv då, jag ska inte göra något för någon annans skull utan bara för mig, det är ju jag som vinner på det. 
Jag har senaste åren varit väldigt öppen om allt och alltid pratat om saker med mina kompisr men så fort jag kommer med ett nytt ämne så ska jag alltid få massa åsikter om att jag inte borde eller tänk så här, jag kommer till mina kompisar för att på stöd och inte bli trampad på för dom tycker jag gör eller tänker fel. Nu menar jag inte att det är så här varje gång men på senaste tiden så har det varit så och jag har kännt mig mer ensam än någonsin fast jag pratar med för många varje dag. Detta gör jag för att känna hur jag mår på riktigt, men så fort det inte plingar i min mobil så känner jag mig ensam och så är det bara och jag jobbar på det. Jag vet inte vad det här beror på.
Det här är något jag jobbar med varje dag, att släppa kontrollen, jag hatar att inte kontroll på allt runt omkring mig. Därför svarar jag alltid snabbt men jag börjar också tvivla mycket på mig sälv om någon börjar ifrågasätta då jag känner att jag inte alls hade så mycket kotroll jag trodde. Jag har alltid blivit ifrågasatt i allt jag gör och jag jobbar på det men det är  långt ifrån lätt att släppa sitt kontrollbehov. Därför när folk kommer med åsikter på hur jag ska leva mitt liv eller hur jag är som person stämmer det inte med hur jag vill leva mitt liv och vad jag jobbar mot att forma för liv och framtid.
Jag kan vara mig själv till 100% med fåtal personer, kan räckna på en hand hur många som står mig nära och jag pratar varje dag med och jag kan prata med om allt mellan himmel och jord med, de puschar mig framåt och hjälper mig med mitt självförtroende. Dessa personer är de enda jag litar på och vågar vara mig själv med. 
Jag vill bara att alla ska sluta kommentera andras liv för det är extremt jobbigt och alla tycker det, det är inte bara jag. Jag kommenterar ingen annans liv eller hur de ska leva det utan låter alla vara sig själva och säger att tänk så här men gör som du vill, jag öppnar fler vägar men låter ändå personen välja själv. Jag dömer inte någon för något. Så sluta kommentera hur någon ska leva sitt liv för du kommenterar andra för du själv inte vet i hur du vill leva ditt eller vem du är, kom på ditt egna liv först innan du ska lägga dig i någon annans. 
 
 
Jag vet att jag är långt ifrån ensam med dessa känslor. jag vet att det är svårt att släppa kontrollen, våga tänka själv och forma dig själv. Men det är också viktigt att du låter dig forma dig själv, ditt liv och din framtid. Du ska aldrig låta någon annan stå ivägen för dina mål och drömmar, du ska lägga i ännu en växel om du blir trampad på, för de trampar på dig för dom ser att du håller på att lyckas bättre än dom gör. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madde

17 år från Stockholm, denna blogg vill jag ska inspirera just dig till att nå dina drömmar och mål. Tänker låt inläggen tala för sig själva. För mer inspiration: http://mingelgrd.tumblr.com/

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela