Madeline Ingelgård

Happy sunday

Publicerad 2016-04-10 12:56:00 i Allmänt,

Hej på er! Har precis tagit en paus från pluggandet. Började vid halv tio tiden idag och pluggat ekonomi sedan dess samtidigt som jag uppdaterar equipe för at thejja på laget som är ute idag. Men efterosm min vecka är späckad med saker varje dag i och uanför skolan så sitter jag idag och pluggar, lite tråkigt då vädret är extremt bra men jag har altandörren öppen, eller hade tills barnen fick energi i munnen... 
Vaknade tidigt tidigt imorse, redan vid 7 tiden så jag tog mig upp och gjorde scones till frukost, så mysigt att börja veckans sista dag på det sättet, huset helt tomt också, hur underbart? SKa hålla den härliga kännslan hela veckan när skolan vill få mig att dra mig själv i håret och vilja gråta, ska tänka på allt positivt då. 
Men just nu kallar plugget på mig igen... Kursprov i ekonomi på onsdag morgon så ska bara kämpa på in i det sista med det och flera andra ämnnen, det låter mycket men delar jag upp det funkar det någorlunda! Sitter så länge jag känner att jag behöver idag för att avverka det mesta och det till imorgon, sedan blir det slut på plugg för denna vecka och jag laddar upp för nästa! Have a happy sundy!
Mmm... ;)

Hoppgrupp 8 april

Publicerad 2016-04-09 12:02:00 i Hästar,

Hur ska man börja ett sådant här inlägg egentligen? Det var inte direkt ett vanligt pass idag då stallet inte är som vanligt. Lite bakrund för våra förutsättningar idag:
  • Stalet håller på att byggas om vilket innebär att hästarna flyttar ut från det gamla stallet, Smson står dock kvar inne med det är annorlunda. 
  • Iom ombyggnationen så behöver de förvara saker som inte får plats på annat ställe, då ställer dom de på läktaren.
  • Vi har börjat använda en annan dörr då hästarna kommer utifrån, ena innerdörren till ridhuset harq då byts ut- den är helt blek i nytt trä.
  • Alla andra hästar är lite spända och alla är lite påverkade av allt som händer
  • Vi skulle hoppa lite titthinder och det brukr vanligtvis vara lite läskigt.
Så för att vidare gå med passet så börjar det med att när jag sitter upp på Samson så känner jag späning i hela hans kropp innan vi äns börjat skritta. Det förväntade jag mig nästan mendet var så mycket så jag gjorde mig förberedd på hopp och skutt på allt. SÅ när vi börjar skritta så kommer vi i ett hörn och när vi kommer ur det hörnet ser han den extremt farliga nya dörren och hoppar till och vill inte gå. Men efter ca. 1min så går han förbi men blir ännu spändare. Så fortsätter vi på långsidan där alla möbler står, och jag känner hur hela han spänner till och jag fortsätter att klappa honom vilket jag gjorde från när jag satt upp. SÅ kommer vi till han "vanliga" hörn där allt annat också är läskigt utan att det finns något där, nu när det står ännu mer grejer så kan man ju inte gå förbi. Så fick jobba med benen och styra och halter och tillsut så gick det och allt var läskigt första varvet. Men efter ett varv så gick han förbi men jag kände hur spänd han var i kroppen. 
 
När vi byter varv så vet jag att han kommer reagera, och såklart. Men denna gång ser han bättre vad som finns på läktaren och han tvärvägrar att gå förbi, så det tar några minuter inann han går förbi men det är en extremt spänd häst jag sitter på då, det var inte lätt. Men jag klappade och pratade med honom hela tiden och han fick beräm hela tiden och han lugnade sig lite efter en stund men jag kände fortfarand ehur spänd hela hans kropp var. SÅ förutsättningarna för att hoppa var inte de bästa men jag gjorde det bästa av det.
När vi väl började hoppa så skulle vi hoppa ett lågt räcke och sedan bryta av till trav och trava över travbommar. Det gick super bra och ju mer jag klappade och berämde honom så blev han lite mer avslappnad men lång tifrån bra. Men han blev nöjd med sig själv och gick bättre och bättre för varje gång.
Vidare till nästa övning så var det andra långsidan. På denna sida stod det läskiga- planket. Så jag tog trav mot det, satte mig i sadel och med stor späning i kroppen och en ryttare som var på honom så hoppade han med mycket osäkerhet. Så stod även ett räcka ca. 6-7 galoppsrpång bort och det hoppade han fint. Vi kom flera gånger på det och det gick bättre och bättre. Men han fick spader någon gång då det lät utanför så ryttaren fick följa med när han sprang direkt in mot mitten efter planket. Men jag la bara en volt och tog oxern så han inte trtor han slipper undan. Men han fick skritta lite efter några gånger och fick sedan komma en gång till och då hade han lugnat sig lite för annars sprang han bara och spände sig, han gjorde vad jag bad honom men han ville egentlign inte. 
Det sista vi gjorde var att hoppa en bana. Han gjorde det ganska bra, eller det gick väldigt bra jämfört med hur han var från början. Men han hoppade fint även fast han var spänd så hade han börat slappna av mer, men det kändes fortfarande i hela hans kropp hur spänd han var. 
Som en sammanfattning så blev en överspänd häst i slutändan ganska avslappnad. Jag är nöjd med Samsons prestation med tanke på våra förutsättningar och hur hans psyke håller på och spökar för honom. Han är några år men han är som en unghäst ändå, man får ha tålamod och förtjäna hans förtroende.
Jag kan ärligt talat säga (och tror hag har flera som håller med) att om det hade varit någon annan som suttit på honom idag så hade denna åkt av och inte vetat hur denna skulle hantera honom, hans skulle bli mer och mer spänd istället för avslappnad. Men när jag sitter på honom så känner han ändå ett förtoende för mig och göra som jag säger då han vet att det funkar då. vi har hittat varandra det är bara det att det spökar hos honom iband men det är bara att ta itu med med och göra det bästa av situtationen. Han hoppar grymt bra, absolut, men det gäller att han litar på sin ryttare och att ryttaren litar på honom, att de litar på varandra, vilket vi två gör, vi är ett team och jag älskar den ponnyn och kommer kämpa med honom tills han är bra, för han har så mycket mer att ge det gäller bara att han vågar släppa fram det. 
 
 
Några filmsnuttar från passet.
 

Fredag kväll

Publicerad 2016-04-08 21:36:57 i Allmänt,

Go kväll på er! Hade planer med några kopisar i kväll men jag ställde in för jag va aldeles för trött efter en intensiv vecka med plugg inför kursprovet igår, det gick för övrigt ganska bra och jag tror jag blir godkvänd i alla fall, vilket känns skönt. Men back to relity, nästa vecka händer ännu mer både i och utanför skolan. Det kommer krävas minutplanering och totalt fokus för att prestera på topp. Vänner och J hamnar lite på sidan då skolan alltid kommer först. Det som är skönt är att jag itne har någon ridning på måndag så jag har någrat immar till att plugga på.
Just nu underhåller jag mig sjäv med min nya serie, Quantico, sjukt spännande och bra. Håller dock på att somna sittandes vid skrivbordet men jag ska försöka få ihop ett inlägg om kvällen pass som kankse makes any seince för er, det visar sig. Men nu ska jag dra i mig ite vatten och godis och sedan sova, ska sova bort smärtan i knät då jag troligtvis inflamerat det igen, för 5:e gången tror jag... Så jag får lösa det på något sätt men just nu går jag på ipren för att försöka lösa detta för stunden. Men nu ska ajg göra mina uppgifter innan jag somnar sittandes. Kram och god natt
63 dagar till sommarlov, längtar!!!!!!
 
 
 

Om

Min profilbild

Madde

17 år från Stockholm, denna blogg vill jag ska inspirera just dig till att nå dina drömmar och mål. Tänker låt inläggen tala för sig själva. För mer inspiration: http://mingelgrd.tumblr.com/

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela