Madeline Ingelgård

Tävling lördag 31 oktober

Publicerad 2015-11-02 12:22:00 i Hästar,

Lördag, tävling, Samson och Danton. Ja, det var en udda häst jag fått till denna tävling, Samson var vanlig men Danton rider ag ibland, men det är långt ifårn ofta. Inte hoppat honom så mycket men det fick gå, för den gången, trodde jag.
Först ut var däremot Samson, 60cm som vanligt. Han var så fin på framhoppningen, hoppade allting utan problem, otroligt fina språng och han kom verkligen fram i galoppen, därav fina språng. Jobbade mycket med att öka hans galopp och travade mycket, får han skritta för mycket eller ta det lungt så kommer han inte fram och då hoppar han inte bra eller inte alls. Så mycket fram i galoppen, flera varv frammåt, han fick inte sakta ner. 
Banan var ganska enkel, många linjer. Vi kommer in, han blir extremt spännd det första han blir, vill inte gå någonstans, kanppt gå in genom dörren. Men jag får honom att gå där jag vill utan problem. Skrittar runt lite så han känner sig lite lugnare, sedan trava förbi alla hinder, några galopfattningar. Sedan när vi får start signal så har vi en bra fart, vägen in på första hindret var inte bästa men han hoppade det, första gången han hoppar första hindret på första försöket, duktig ponny då! Andra hindret ligger nära, lite jobbiga färger, knallig ros och grön. Där har jag honom mellan hjälperna men han blir jätterätt, springer på sidan, kommer igen, samma sak, en tredje gång och vill fortfarande inte. Då blir jag riktigt arg, tre personer ställer sig nu vid hindret och då kommer vi över, duktig ponny. 
Eftersom jag däremot tävlar utom tävlan på honom så får jag fortsätta om jag vill, jag var påväg men tänkte nej. Dommaren frågar om jag vill fortsätta, men känner mest jag ville gärna fortsätta men är det värt det? Nej, jag hoppar lägra för att få en bra känsla och han var bara spännde och jag märkte att han helst inte vill. Nej, då går jag hellre ut och låter det vara. Han hoppade två hinder, då får han göra det, tänker inte tvinga honom till något han inte vill om det inte är som med hinder två, att han stannar, då måste han hoppa det så han inte lär sig att det är ok att stanna elelr springa på sidan, oavsett.
(andra start i nästa inlägg)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madde

17 år från Stockholm, denna blogg vill jag ska inspirera just dig till att nå dina drömmar och mål. Tänker låt inläggen tala för sig själva. För mer inspiration: http://mingelgrd.tumblr.com/

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela