Madeline Ingelgård

Skolan ger lite ångest

Publicerad 2015-11-21 10:12:00 i Allmänt,

Livet framöver kommer innebära mycket läxor och prov, mycket på helgerna. Det gör mig lite stressad men det kommer bli så skönt när allt detta är över, jullovet är och vi åker till fjällen över jul. Jag har presterat över min egna förväntan, satt ribban högt, så därför måste mitt fokus hålla hela vägen in i mål, jag ska ha mina önskade betyg, finns inget annat. 
I kväll åker jag till morfan och firar honom, 80 bast- sicken gammal gubbe. Under hal dagen är det plugg, plugg och mer plugg som gäller. Har ett prov i veckan, lite läxor och allmänt att göra. Min hjärna kommer snart sluta fungera så mycket information som ska in, som ska stanna och skrivas prov på igen i vår. 
Jag är en av få som har turen att ha syson som kan det jag jobbar medi skolan, matte och företagsekonomi. Har några vänner som kan de andra ämnena jag jobbar med. Jag kan alltid fråga dom även om jag undviker om det inte behövs. 
Men i morgon väntar lite ärenden med mamma, köra lite bil och planera för veckan. Nu är det plugg plugg plugg till halv fyra när vi åker och firar morfar. 
 
 

Underbara ponny<3

Publicerad 2015-11-20 22:00:00 i Hästar,

Jag måste erkänna- jag har världens bästa ponny i hoppgruppen!!!!!! Jag har inte skrivit så mycket just för att jag inte kännt för det, men ikväll måste jag få skryta lite om denna fantastiksa ponny.
Samson är väldigt nojig, allt är lite läskigt osv. Idag hoppade vi plank, ett vitt med lite färgglada prickar på. Första gången gick han på sidan, men jag var beredd så kom igen direkt och då hoppade han super bra. Så jobbade vi vidare över tils han gick som vi ville, vilket inte tog lång stund, duktig häst!
Sedan började vi hoppa lite på långsidorna, där hoppade han också grymt bra, någon gång kom vi in väldigt fel på galoppbommarna innan hindret men annars kom vi alltid rätt, han är så duktig! 
Båda långsidorna gick super, han hade lite kort galopp idag men han var framåt och hade energi så det väl ett väldigt stort plus i kanten. Det var två olika diagonaler, två hinder på varje sida och jag var lite så där på vakt ifall han skulle få för sig att det spökade lite runt dom. Men allt gick bra, det enda stoppet var på plankan. Annars ville han inte gå på ena kortsidan i början men det var bara jobba med, han kunde inte äns gå först för att ställa upp där, så mycket spökar det där.
I början av passet jobbade jag mycket med trav-halt, halt-trav, mycket övergångar, ställa lite höger-vänster, flytta lite undan skänkeln, han var så sjukt duktig och lyhör.  Galoppen gick bra, ökade mycket så jag knappt fick tillbaka honom, i traven var han väldigt lätt arbetad dock, lätt att få fram men samtidigt lätt att få tillbaka och ta mindre steg i lagom takt!
Jag är så glad och nöjd med att ha honom varje vecka, rida honom regelbundet, göra samma övning två gånger, lära mig honom innan och utan, sätta allt på träning som jag missat på tävling, som kanske gör att det kommer börja gå mycket bättre på tävlingarna. Förra veckan hoppade vi batmanplank vilket han hoppade på första försöket, jag är så stolt över honom. Han slutar aldrig förvåna, överraska och göra mig så extremt lycklig. Han är en häst jag utvecklas med och inte lär bara från, jag får lära honom lika mycket som jag lär mig av honom. han är ponnyn som tagit över hela mitt hjärta, han är verkligen mitt lickopiller. Lady kommer också alltid vara där men ibland är hjon väligt stoig och inte så rolig även fast jag aldrig kommer kunna sluta älska henne lika mycket, de delar mitt hjärta, mina stjärnor som gör allt för mig.
 
Min kärlek för honom är obeskrivlig<3 <3 <3
 
 
 
 

Min New Yrok resa

Publicerad 2015-11-03 12:06:00 i Resor,

Höstlovet 2015 blev nästintill legendarisk. Hade underbara dagar New York  men fick komma hem, hoppa på freagskvällen, tävla på lördagen och köra massa massa blir på söndagen, plus att jag fick måndagen ledig att göra saker för bara lilla mig. 
 
Men tillbaka till New York, det var så härligt att vara tillbaka. Så, vi tar det för allra första början, 4 februari 1999. dagen jag kom till jorden, jag kom till New york, jag är född fasionista. Haha, inte riktigt men jag räknar New York som min hemstad, eller Larchmont snarare, en liten stad ca 40min med tåg utanför Manhattan. Jag bodde bara där 2år så minns ingenting, har sett massa bilder bara. Jag har dock varit tillbaka flera gånger, bott hos våra vänner i Larchmont. Där deras yngsta, deras dotter är -98, jag har bokstavligt talat känt henne sedan jag föddes. 
 
I år var jag och mamma tillbaka igen, så mysigt. Vi var där lördag-torsdag, men landade i Sverige på fredag fm.
På planet till New York så var detså pass klart att vi såg grönland, det var så fint!
 
 
Första dagen, lördag var vi bara hos dom, vilket var skönt. Jobbigt att hålla sig vaken 5h till än vanligt när man rest och vaknat tidigt från början, men rätt ska vara rätt. 
Andra dagen åkte vi ut till ett shopping center i närheten, där jag hittade två tröjor och ett par jeans. Annars var vi nog bara hemma och laddade för måndag, då vi var ut till Manhattan hen hel dag. Då shoppade vi våra resväskor fulla. Jag hittade flera fina tröjor och ett par stövlar. VIlle ha ett par skor till men hittade inte det så får bli här hemma istället!
Tisdagen så var vi ut i Westchester, en stad i närheten av Larchmont där vi bodde. Där åt vi lunch, gick en liten sväng i stan. Påvägen hem var vi in på Ann Taylor där mamma hittade en super fin klänning! 
Onsdag var vår sista "heldag" och då var vi mest hemma, vi åkte iväg och handlade lite godis och annat att ta med hem. Så här ser enliten del av matkällaren ut just nu:
 
Under onsdagskvällen var vi även på en Broadway musikal, Matilda heter den. Det var så sjukt bra, rekomenderar den verkligen om ni ska se en musikal på Broadway!
Torsdag så tog jag och mamma en löprunda som slutade i power walk då jag inte orkade springa mer, hehe. Vi stannade på mamman i familjens gym där hon jobbar, träffade en av hennes klienter (hon är PT) som är svensk. Sedan tog vi en lunch påvägen hem och gick sedan hem. Dåfick vi börja packa och göra i ordning oss, dags för flygning. Vi fick ta tåget in till stan, byta till en buss som brukar ta ca. 40min men som tog 1,5h ut till flygplatsen. Flyget hem gick bra, sov inte särskillt mycket, middag var helt ok men frukosten var fruktansvärd, ogillar frukost redan men yoghurten som serverades, aldrig mer. 
Vi kom hem säkert, glada och nöjda. Soluppgången på planet var magisk! VI melanlandade även i Oslo påvägen till och från New york. 
 
 
Familjen har även en hund som heter Charlie, världens sötaste och mysigaste. Även otroligt rolig, på många sätt, men det här är bara en av dom:
 

Om

Min profilbild

Madde

17 år från Stockholm, denna blogg vill jag ska inspirera just dig till att nå dina drömmar och mål. Tänker låt inläggen tala för sig själva. För mer inspiration: http://mingelgrd.tumblr.com/

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela