Madeline Ingelgård

Sovdags vid tio

Publicerad 2015-01-31 22:11:05 i Allmänt,

Nu kryper jag till kojs! Klockan har precis slagit tio men jag är på väg ner under täcket för några timmars sömn inna jag ska vara i stallet hela dagen för tävling vilket kommer börja intensivt med alla småbarn och avslutas med en härlig runda på Lady. Inga mål för dagen, tar det som det kommer, hon har känts super fin de två senaste hoppgrupperna så jag hoppas på ungefär samma känsla i morgon!

Det kommer ett inställt till i morgon som är en liten tankeställare! Så kommer det inte bli mycket bättre uppdatering då jag har en läxor till måndag som måste göras innan något annat. 

Sofia fotar LDn imorgon om hon kommer ihåg kameran så det lär bli lite bilder senare och möjligtvis en film om jag hittar någon som kan ta på sig det! Nu blir det sängen och några timmars sömn innan intensivt arbete väntar och trötta ögon är förväntat... Kram

 
 

Plugg tips

Publicerad 2015-01-31 10:25:00 i tips,

Här kommer lite plugg tips som jag baserat på hur jag pluggar, som är den värsta pluggtypen men för att hjälpa andra lite som själva har svårt att plugga tänkte jag dela med mig av lite knep jag använder för att lära mig och kunna koncentrera mig tillräkligt för att komma i fokus och inte ta långa pauser. 
 
  1. Börja med att inte sitta på ditt rum. Ditt rum ska vara en stressfri zon och du bör sitta vid matbordet eller något annat gasnka lungt ställe där du har bra belysning. 
  2. Gör en kopp te, det får mig alltid på bättre humör och gör dig varm trots att det är kallt ute. Varma kläder kan vara bra att ha om det är så kallt, för du ska inte behöva springa iväg och hämta varma kläder, då fastnar du någonstans och glömer lätt av att du pluggar.
  3. Ha alltid papper och penna, skriv mycket förhand och skriv ut frågor från datorn så du inte sitter med datorn och lätt fastnar på faceboom eller börjar läsa bloggar, it's a no no. Dessutom om du skriver förhand kan du lära dig mer då du får känna vilka bokstäver du skriver och måste läsa orden många gånger för att kanske se vad det står, grymt bra!
  4. Ha lite musik på, det kans lugna nerverna och få en att slappna av, låg eller hög väljer man själv beroende på person til person, jag personligen brukar vilja ha ganska hög för att kunna svänga med och det får mig i fokus ännu mer. 
  5. Ska du skriva på datorn, ha laddare med dig så du inte springer och hämtar mitt i pluggandet, du kan ha fått in ett flow och får absolut inte släppa det om du har fått in det. 
  6. Ha överstrykningspennor i flera färger, post'it lappar, massa pennor, penvässare och sudd, dessa är ett måste. Överstrykningspennorna måste du använda, super bra och stryka över viktiga ord. Post-it lappar likadant, lite anteckningar samt bra att skriva ner de olika läxorna du har så du vet mer exakt och kan prioritera. Pennor och penvässare samt sudd förstår ni no, skriv förhand och ha därför alltid dessa med dig och spring aldrig iväg under ett flow. 
  7. Mat, det kans vara bra att äta inna  men även ha så du kan småäta för du kommer behöva all energi du kan få för att kuna fokusera. 
 
Dessa använder jag nästan dagligen för att hjälpa mig själv att plugga, det går bättre och bättre, jag lär mig mer och mer och att skriva förhand har hjälpt mig super mycket då jag lätt fastnar på andra sidor och även om jag skriver så lär jag mig inte fr jag får inte in den där känsaln i handen som sedan ska skriva det på förhör eller prov. 
 
 
 
 
 
 

Snöyra en lördagsmorgon

Publicerad 2015-01-31 08:40:02 i Allmänt,

God morgon på er1 Har ni sovit gott, eller ni knske fortfarande ligger och sover när jag skriver det här en lördagsmorgon med snöfall klockan 8. 
Jag har klivit upp tidigt idag eftersom det är öppet hus i skolan vilket jag sak vara med på för kompledigt på fredag! Frukansvärt konstigt käns det och det är inte kul att kliva upp åtta på ne lördag för att gå till skolan, ja ni hör ur det låter. Men jag är där till tolv ungefär innan jag måste åka till stallet för att fixa det absolut sista inför i morgon. 
Men nu behöver jag äta upp min frukost och pallra mig till skolan för fots i detta underbara snöväder, ich... Kram
 
 

Om

Min profilbild

Madde

17 år från Stockholm, denna blogg vill jag ska inspirera just dig till att nå dina drömmar och mål. Tänker låt inläggen tala för sig själva. För mer inspiration: http://mingelgrd.tumblr.com/

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela