Madeline Ingelgård

Ridningen går bättre och bättre

Publicerad 2015-12-08 17:49:00 i Hästar,

Efter i söndags var jag lagom mör i kroppen, det var en intensiv dag i stallet, lång också. Efter omhoppningen kände jag hur jag slappnade av och att träningsverken redan började smyga sig på. Därför hade jag inte riktigt förväntat mig att det skulle gå så bra som det gjorde igår!!!!!
Jag fick rida underbara Stella igen efter några månader utan att rida henne. Henne måste jag verkligen jobba med hela kroppen på och inverka hela tiden, känna var jag har bakbenen engagera henne, hitta rätt tempo, ja en allt i ett häst. Hon har en extremt lång hals så man måste hjälpa henne att orka bära den, annars faller hon i framvikt och hon tappar bakbenen. 
Vi började jobba med serpentinbågar, vilket gick bättre och bättre. fick henne mer och mer på sina bakben. Men för att samla henne lite till så fick jag säga till henne med spöt några gånger, då blev det (som stoet hon är) några fina bocksprång, men jag satt kvar. 
Efter en del serpentingen bytte vill att rida på två mindre fyrkanter i ridhuset, en i trav och en i galopp. jag valde att börja på trav, för att få henne mer lyhörd på mig. Det vr ett bra val av mig då och börjae bocka, ville inte gå fram och blev riktigt sur på mig när jag ville trava, så i två varv höll hon på så och jag sa till i varannat steg för varannat bockade hon. Men tillslut gick hon fint i några varv och då började vi galopera. Då blev hon super fin efter ett tag, lite springig vissa stunder men då gick jag in på en volt och jobbade på en mindre och sedan störe volt, få henne lyhörd på mig. 
I slutet var hon super fin, under hela ridpasset hade jag suttit ner i traven och när jag började rida lätt tappade jag henne lite och hon föll frammåt, så jobbade lite med det som avslut samtidigt som hon skulle få sträcka ut sig i traven. Men i slutet var hon super fin, jag var nöjdare än vanligt också! Jag älskar att rida Stella, en pony för mig! Eva höll även med mig om att det är en sådan ponny jag ska rida, en at verkligen få arbeta med. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madde

17 år från Stockholm, denna blogg vill jag ska inspirera just dig till att nå dina drömmar och mål. Tänker låt inläggen tala för sig själva. För mer inspiration: http://mingelgrd.tumblr.com/

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela